Tijdens hun studie startten mezzo-sopraan Janneke Schaareman en pianiste Cathelijne Maat het duo Ondine. Ze specialiseerden zich in romantisch liedrepertoire en behaalden hiermee hun Master aan het conservatorium Artez. Samen maakten ze een studiereis naar Hongarije waar ze deelnamen aan het Bartókfestival.
Duo Ondine gaf concerten op talloze podia zoals tijdens het festival van Zeeuws Vlaanderen, het Schubert Festival (België), de Modebiënnale van Arnhem en het Beethovenfestival. In 2014 zijn zij voor de tweede maal te horen en te zien in het televisieprogramma “De tiende van Tijl”, een programma van de AVRO over klassieke muziek.

Sinds 2013 is Janneke verbonden aan Opera Zuid waar zij haar debuut maakte als Carmen en komend seizoen o.a. de rol van Orlofsky zal vertolken in Die Fledermaus. Zij speelt regelmatig in muziektheatervoorstellingen van o.a. Kameroperahuis Zwolle en Tryater (de Ijsvorstin, mei en juni 2014) Als oratorium soliste zong Janneke ondermeer werken van Bach, Mozart , Duruflé en Verdi, als concertsoliste debuteerde zij in 2012 in Het Concertgebouw met de 2e symphonie van Mahler.

Cathelijne is actief in de kamermuziek en soleert regelmatig bij diverse orkesten, recent met Rhapsody in Blue van Gershwin en het 20e pianoconcert van Mozart. Ze is lid van het Simeonkwartet, een kwartet van vier pianisten dat zich specialiseerde in muziek van Simeon ten Holt. Het kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland en bracht inmiddels een cd en een dvd uit. Ook is ze verbonden aan de Muzehof te Zutphen en in januari richtte ze met een collega Pianoschool Zutphen op.